Gratis Wetenschappelijke Artikelen

Deze pagina laat u een aantal "open access" wetenschappelijke artikelen zien, geselecteerd door The Sixth Extinction website, die u gratis kunt downloaden. Heeft u zelf een wetenschappelijk artikel geschreven dat u hier gratis beschikbaar wilt stellen? Kent u een wetenschappelijk artikel uit het publieke domein of met een vrije licentie dat hier toegevoegd kan worden? Zo ja, neem dan a.u.b. contact op met deze website.

Biology Letters Public Library of Science (PLoS) Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) Andere artikelen

 

Biology Letters

Biology Letters publiceert korte, zeer innovatief, baanbrekend onderzoeksartikelen en opiniestukken toegankelijk voor wetenschappers uit alle biologische wetenschappen. Dit wetenschappelijk tijdschrift van de Royal Society wordt gekenmerkt door een strenge collegiale toeting (peer-review), snelle publicatie en een ruime verspreiding. Alle content van Biology Letters is een jaar na publicatie vrij te bekijken en te downloaden.

 

PLoS

Public Library of Science (PLoS)

The Public Library of Science (PLoS) is een organisatie zonder winstbejag (non-profit) van wetenschappers en artsen die toegewijd zijn aan het openbaar maken van de wereldwijde wetenschappelijke en medische literatuur. De artikelen in de PLoS-tijdschriften worden pas gepubliceerd nadat ze een streng en constructief proces van collegiale toetsing (peer-review) hebben ondergaan. Dit proces wordt beheerd door academische uitgevers in samenwerking met ervaren professionele redacteuren.

De artikelen die hier gepresenteerd worden zijn "open access"-artikelen gedistribueerd onder de voorwaarden van de Creative Commons Attribution Licentie. Deze artikelen zijn onbeperkt en in elke vorm te gebruiken, te verspreiden en te herproduceren, mits de oorspronkelijke auteur en de bron worden gecrediteerd.

 

Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

De Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) is een van de meest geciteerde wetenschappelijke tijdschriften in de wereld. Sinds haar oprichting in 1914 publiceerd PNAS hoogstaande onderzoeksrapporten, commentaren, reviews, perspectieven, colloquium verhandelingen en de acties van de Academie. Dekking in PNAS overspant de biologische, fysische en sociale wetenschappen. PNAS wordt wekelijks gepubliceerd in print, en dagelijks online in PNAS Early Edition.

PNAS is een vertraagde "Open Access"-tijdschrift. De artikelen van PNAS zijn 6 maanden na publicatie in print gratis toegangelijk en te downloaden. De auteur behoudt het auteursrecht op individuele artikelen en de National Academy of Sciences houdt auteursrecht op het collectieve werk. In tegenstelling tot de PLoS-artikelen, kunnen artikelen uit PNAS niet worden verspreid of rechtstreeks gedownload worden via The Sixth Extinction website. Echter, wij bieden hier u de links aan naar de individuele aanbevolen artikelen op de PNAS website. U kunt daar de artikelen open, lezen of downloaden.

 

Andere artikelen

 

Geselecteerd Nieuwsbericht

24 juni 2012. Laatste Pinta reuzenschildpad (Chelonoidis abingdoni) Lonesome George (Eenzame George) is overleden. Lees meer: NOS.

Bedreigd:

Extinction Symbol

Download the web's best free website templates at JustDreamweaver.com